Kollektsioon „Playing with Cuts“ on uurimus naiste rõivastest, mis käsitleb mustrite loomise protsessi ja ruumilisuse aspekti, kasutades selleks erinevaid tehnikaid ning materjale. Kuna mind huvitab materjali, keha ja selle liikumise omavaheline suhe, keskendun ma lõputöös kangakihtide ja laserlõikuriga sisselõigatud pindadega ruumiliste mustrite loomisele. Tänu inimkeha pidevale liikumisele, aitab see luua rõivastel olevatest mustripindadest omakorda uusi mängulisi ja põnevaid mustreid. Seejuures on oluline ka kanga manipuleerimise aspekt ning selle omaduste muutmine.

Kollektsioon koosneb kuuest rõivakomplektist, mille arenduses olen katsetanud erinevate ruumilise efekti saavutamise võimalustega, et seeläbi luua uut visuaali ja kogemust.


The collection “Playing with Cuts“ is a research on women’s clothing which entails the process of pattern-making and the aspect of threedimensionality by means of different techniques and materials. Being interested in the relationship between material, body and its movement, I focus on creating threedimensional patterns by layers of fabric and lazer-cut surfaces. Owing to the constant movement of a human body it is possible to create in its own turn new playful and exciting patterns from the pattern surfaces on clothes. Thereby also the aspect of fabric manipulation and changing its properties is important.

The collection consists of six sets of clothing in the development of which I have experimented with different threedimensionality effects to create new visual and experience.

Teose andmed
Seotud sissekanded
Failid