Minu lõputöö eesmärgiks on viia illustratsioonid naise arhetüüpidest tekstiilile, andes nii oma loomingule liikuvuse ja elu. Loon neljast sallist koosneva kollektsiooni, milles iga sall on kui amulett, toetades kandja enesekindlust ja isikupära.  

Sall on mitmekülgne aksessuaar – lisand, millel võib ka olla praktiline kaitse-eesmärk, näiteks tuule või päikese eest. Annan disainerina sallidele kujunduse, värvid, suuruse ja kuju. Kandjale jääb võimalus ise otsustada, kuidas seda kasutada.  

Kollektsioon on inspireeritud minu vanavanaemast Elsast, kes pärandas mulle tahtejõu, inspiratsiooni ja kire luua erinevaid tekstiilseid pindu. Elsas avaldusid kõik minu töös käsitletavad arhetüübid. Ta oli nii tütarlaps, armastaja, perenaine ja kindlasti ka kuninganna. 


The aim of my thesis is to transfer illustrations of female archetypes onto textile, consequently making my creations move and bringing them to life. I create a collection of four scarves, each of them is like a talisman that boosts the wearer’s self-confidence and individuality. 

Scarf is a multifunctional accessory – an additional detail that can serve a practical function, e.g., protect the wearer from wind or sun. As a designer, I compose the scarf giving it a certain size, shape and colour. It is up to the wearer how to use it.  

The collection is inspired by my great-grandmother Elsa from whom I inherited willpower, inspiration and a passion for creating textiles. All the archetypes explored in my work manifested in Elsa. She was the Girl, the Lover, the Chatelaine, and the Queen. 

Teose andmed
Tehnika
Failid