Illustreerimine on mind alati paelunud, eriti huvitavad mind näod ja ilmed. Õpingute käigus olen leidnud isikupärase käekirja ja viisi oma joonistuste kasutamiseks tekstiilide loomisel.

Lõputööna valminud moekollektsioon ”Une näod” on inspireeritud painajalikust unenäost, kus seisan ihualasti keset tühja tänavat ning ootamatult ilmuvad kohale võõrad ja tundmatud näod, kes  mind ümber piiravad ning mu alastust jõllitavad. Kollektsioon algab rõivastega, kus on kujutatud alasti naisefiguur ja üksikud näod heledamal taustal. Järgnevad samad kujutised negatiivis ja muutunud suurustes, moodustades abstraktseid ning üha tihedamaid mustreid, mis väljendavad unenägudes valitsevat hirmu ning soovi selle eest põgeneda. Kuna unenägu, mida kujutan, on värvitu, siis on ka kollektsiooni värvigammaks valitud hall, valge ja must.


I have always been fascinated with illustration, especially the faces and expressions. During my studies I have found an original style and a way to use my drawings in creating textiles.

The fashion collection “Une näod” (“Faces of a dream”) was inspired by a nightmarish dream where I am standing completely naked in the middle of an empty street when suddenly strange and unknown faces appear, surrounding  me and staring at my nudity. The collection starts with clothing where a nude female figure and single faces on a brighter background are depicted. Same images in negative and changed sizes follow, by forming abstract and denser patterns, which express the fear dominating in dreams and a desire to escape from this. As the dream I am depicting is colourless, the colours of grey, white and black are selected for the the collection.

Teose andmed
Seotud sissekanded
Failid