19. novembril  2020 algusega kell 11:00 toimus Viljandis pärimusmuusika aidas TÜ Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö osakonna pärandtehnoloogia konverents „Oma nahk”.

Kaheksandat korda toimuv sündmus keskendus loomanaha kui käsitöö- ja tarbekunstimaterjali kasutamisele Eestis ja sellele, kuidas praegu enamasti jäätmeks muutunud materjali paremini rakendada ja väärindada.

Konverentsil astusid üles nahamaterjaliga lähedalt kokku puutuvad erinevate valdkondade esindajad Eesti Lamba- ja Kitsekasvatajate Liidust, Eesti Jahimeeste Seltsist ning mitmed teised naha tootjad ja töötlejad. Kohaliku naha puudustest ja eelistest kõnelevad spetsialistid loomekõrgkoolidest. Foorumi lõpus toimuva arutelu käigus analüüsitakse põhjuseid, mis takistavad eestimaist loomanahka senisest rohkem kasutamast. Vestlusringi eesmärk on kaardistada teemad, millega poliitikakujundajad ning haridus- ja uurimisasutused võiksid edaspidi tegeleda.

Pop-up näituse “EESTI NAHK PALLASES” koostas ja eksponaadid nahadisaini osakonna metoodilisest fondist valis välja Rutt Maantoa. Näituse kujundas ja slaidiesitluse tegi ning vestlusel osales Rene Haljasmäe.

Array
Sündmuse andmed
Toimumisaeg
Seotud isikud ja asutused
Failid
Lingid