Abstraktsioon Tartus ja Tamperes

Kolmapäeval, 26.septembril kell 17.00 avatakse galeriis Noorus Kõrgema Kunstikooli Pallas üliõpilaste ja õppejõudude näitus “Abstraktsioon”. 4. oktoobril avatakse Soomes, Tampere galeriis “Laikku” näitus “Abstraktio” Pallase õppejõudude töödest, mis jääb avatuks 27. oktoobrini.

Abstraktsioon on teekond, mille kulg annab võimalusi nii spontaansele ekspressiivsusele kui kalkuleerivale kompositsioonile. Esindatud on abstraktsiooni kui meetodi erinevad kehastused, vaataja kohtab autorite intellektuaalseid otsingud, emotsioone materjalis ja koloriidis, assotsiatsioone reaalsele ja võib aimata pildiväliseid maailmu. Abstraktne kunst on tõlgendatav nii klassikalise kunstivormina kui ajatu ja piiritu võimalusena.

Väljapanekud Tartus ja Tamperes esitavad Pallase üliõpilaste ja õppejõudude loomingut, mis seekord lähtub abstraktsiooni kontseptsioonist. Esindatud on fotograafia, maali, meediadisaini, mööbli, nahadisaini, skulptuuri ja tekstiili osakond. “Nooruses” esindavad abstraktsiooni kui protsessi erinevaid etappe ka Sirje Peterseni abstraktse maali kursusel osalenud tudengid.
Alates 1. augustist 2018. tegutseb kunstikõrgkool ajaloolise nime all Kõrgem Kunstikool Pallas. Pallase traditsioonide hulka on ajalooliselt kuulunud kõrgkooli õppejõudude esinemine näitustel. Kahes riigis paralleelselt toimuv näitus on esimene kõrgkooli praeguste õppejõudude ja üliõpilaste ühine ülesastumine Pallase nime all 21. sajandil.

Näituse esinevad: õppejõud Aet Ollisaar, Andrus Kannel, Anne Rudanovski, Ardo Sägi, Ave Avalo, Eero Ijavoinen, Eve Eesmaa, Heli Tuksam, Helle Vahersalu, Imbi Kruuv, Jaanus Eensalu, Kadi Pajupuu, Kaspar Tamsalu, Katrin Maask, Kristina Tamm, Kristjan Bachman, Maila Käos, Pille Johanson, Rasmus Eist, Riho Tiivel, Sirje Petersen, Tuuli Puhvel, Vallo Kalamees ja üliõpilased Eliina Uibu, Elina Teder, Kaur Mäepalu, Kristi Vendelin, Liisi Tamm, Mikko-Pekka Hyvärinen, Raido Randoja, Regina-Mareta Soonsein, Siiri Kängsepp, Teele Ülesoo.

Kõrgema Kunstikooli Pallas üliõpilaste ja õppejõudude näitus “Abstraktsioon” jääb Nooruse galeriis avatuks 20. oktoobrini.

Array
Sündmuse andmed
Toimumisaeg
26.09.2018